Neaktyvių maistinių mielių dribsniai „Engevita“ – vitaminu D, B grupės vitaminais ir cinku turtingas maisto pagardas su riešutų ir sūrio skonio užuominomis. Turi itin daug vitaminų D, B1, B2, B3, B5, B6, B12, folio rūgšties ir cinko. Vitaminas D padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę, normalią raumenų funkciją ir normalią imuninės sistemos veiklą. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
„Engevita“ maistinės mielės – tai natūralus produktas – mielės Saccharomyces Cerevisiae, išaugintos išvalytoje praturtintoje melasoje, atidžiai kontroliuojant sąlygas. Tai garantuoja, kad jose nėra grybelinių mielių Candida albicans. Šios „Engevita“ mielės skiriasi nuo kitų tuo, kad jose yra pridėta mielių, kuriose dėl veikimo ultravioletiniais spinduliais susidarė vitaminas D. Į šį produktą nėra papildomai pridėta vitamino D.
Be glitimo. Tinkamas veganams. Be dirbtinių konservantų, dažiklių, kvapiųjų medžiagų ir GMO.
Puikus pagardas makaronams, sriuboms, troškiniams, garnyrams, salotoms, daržovių patiekalams, sausiems pusryčiams. Galima įdėti į kokteilius ir vaisių bei daržovių sultis. Dėl puikaus skonio „Engevita“ mieles galima naudoti ir vienas – ištirpintas vandenyje, piene ar sultyse. Kad nežūtų vitaminai, nekaitinkite iki 100ºC! Šie mielių dribsniai turi koncentruotai daug vitaminų, todėl nereikėtų jų valgyti daugiau nei 1 valgomą šaukštą (10 g) per dieną. Porcija yra 2 arbatiniai šaukšteliai, t.y. 5 g = 5 μg vitamino D.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Marigold“ – Lietuvoje jau pamėgti vegetariniai sultiniai. Birūs ir kubeliais, pasirinkimas įvairiems skoniams. Be įvairiausių E, bet su skoniu ir ne per sūrūs. Galima pasirinkti be glitimo, be laktozės, be mielių, netgi su sumažintu druskos kiekiu.
Taip pat „Marigold“ gamina populiariuosiuosius neaktyvių maistinių mielių dribsnius, kuriuose gausu vertingų B grupės ir kitų vitaminų.
Sudedamosios dalys: sausos neaktyvios mielės, vitaminu D turtingos mielės (abiejų rūšis yra Saccharomyces Cerevisiae; visiškai be Candida albicans mielių).
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 1435 kJ/343 kcal |
Riebalų | 4 g |
iš jų sočiųjų | 1 g |
Angliavandenių | 16 g |
iš jų cukrų | 10 g |
Skaidulinių medžiagų | 21 g |
Baltymų | 50 g |
Druskos | 0.25 g |
Tiamino (B1) | 14 mg (1273% RMV) |
Riboflavino (B2) | 56 mg (4000% RMV) |
Niacino (B3) | 266 mg (1663% RMV) |
Pantoteno rūgšties (B5) | 99 mg (1650% RMV) |
Piridoksino (B6) | 23 mg (1643% RMV) |
Cianokobalamino (B12) | 108 μg (4320% RMV) |
Vitamino D | 100 μg (2000% RMV) |
Folio rūgšties | 2.150 mg (1075% RMV) |
Cinko | 247 mg (2470% RMV) |
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).
Tiaminas padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, psichologinę funkciją ir širdies veiklą.
Riboflavinas (vitaminas B2) padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, gleivinių ir odos būklę, raudonųjų kraujo kūnelių būklę, geležies apykaitą. Padeda išsaugoti normalų regėjimą. Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
Niacinas padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, psichologinę funkciją, gleivinių būklę, odos būklę. Niacinas padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
Pantoteno rūgštis (vitaminas B5) padeda palaikyti normalią energijos apykaitą; padeda palaikyti normalią steroidinių hormonų, vitamino D ir kai kurių neuromediatorių sintezę ir apykaitą; padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį; padeda palaikyti normalią protinę veiklą.
Vitaminas B6 padeda palaikyti normalius: cisteino sintezę, energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, homocisteino apykaitą, baltymų ir glikogeno apykaitą, psichologinę funkciją, raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą, imuninės sistemos veiklą. Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Padeda reguliuoti hormonų aktyvumą.
Vitaminas B12 padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, homocisteino apykaitą, psichologinę funkciją, raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą, imuninės sistemos veiklą. Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Vitaminas D padeda palaikyti normalius: kalcio ir fosforo absorbciją ir (arba) įsisavinimą, kalcio koncentraciją kraujyje, kaulų būklę, raumenų funkciją, dantų būklę, imuninės sistemos veiklą. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Foliatai padeda palaikyti normalius: aminorūgščių sintezę, kraujodarą, homocisteino apykaitą, psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą. Padeda palaikyti motinos audinių augimą nėštumo metu. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese. Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
Cinkas padeda palaikyti normalius: rūgštinę-bazinę apykaitą, angliavandenių apykaitą, pažinimo funkciją, DNR sintezę, vaisingumą ir reprodukciją, maistinių makromedžiagų apykaitą, riebalų rūgščių apykaitą, vitamino A apykaitą, baltymų sintezę, kaulų, nagų, odos, ir plaukų būklę, testosterono koncentraciją kraujyje, imuninės sistemos veiklą. Padeda išsaugoti normalų regėjimą. Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.