2 porcijos
Reikės:
12 vyšninių pomidorų
1 nedidelės cukinijos
1 geltonos paprikos
½ raudonojo svogūno
1 arb. š. balzaminio acto
aliejaus kepimui
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
100 g kukurūzų kruopų (polentos)
1 arb. š. extra virgin alyvuogių aliejaus (gali būti pakeistas sviestu)
2 valg. š. mielių dribsnių (galima pakeisti tarkuotu kietuoju sūriu)
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, cukinijas ir papriką supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, o svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite balzaminiu actu ir aliejumi, pabarstykite raudonėliais ir druska, išmaišykite ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
4. Polentą paruoškite pagal instrukcijas ant pakuotės. Į paruoštą polentą įmaišykite alyvuogių aliejų, mielių dribsnius ir druską.
5. Polentą sudėkite į dubenėlius, ant viršaus išdėliokite apkeptas daržoves. Galiausiai pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir patiekite.
Receptas @katrinamame