Grikių spagečiai su grybais ir migdolų padažu
4 porcijoms:
- 50 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 2-4 salierų stiebai
- 1 didelis svogūnas
- 1 didelė morka
- 250 g pievagrybių
- 3-4 skiltelės česnako
- 20 g imbiero šaknies
- 2 šaukštai ekologiško migdolų sviesto
- 2 šaukštai lengvo sojų padažo
- 300 ml daržovių sultinio
- juodieji pipirai
- 2 šaukštai migdolų drožlių
- 250 g „Rapunzel“ ekologiškų grikių spagečių
- 1. Salierą, svogūną ir morką supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-8 minutes, kol daržovės suminkštės. Pusę grybų supjaustykite kubeliais ir sudėkite į daržoves, kitą pusę supjaustykite griežinėliais.
- 2. Smulkiai supjaustykite imbierą ir česnaką ir sudėkite į daržoves. Pakaitinkite dar 5 minutes, tada sudėkite migdolų sviestą, sojų padažą ir daržovių sultinį.
- 3. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite grybų griežinėlius iki auksinės spalvos.
- 4. Makaronus 7-8 minutes virkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir sumaišykite su padažu. Dėkite į lėkštes, papuoškite grybų griežinėliais, migdolų skiltelėmis ir žolelėmis.
RECEPTAS: RUDOLFAS KALNINSAS
STILIUS: LINDA VILMANSON-VIRBULE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE