(galima keisti bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru)
(galima keisti brokoliais, grybais ar kt.)
1. Orkaitę įjungiame kaisti iki 220°C (kaitinimo režimas – viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2. Lašišai skirtus prieskonius ir druską sumaišome. Šiuo mišiniu pabarstome lašišos gabalėlius.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną 3-4 min. iki kol pagels. Dedame špinatus ir maišant pakepiname iki kol jie sukris. Nuimame keptuvę nuo kaitros.
4. Dubenyje sumaišome ožkos sūrį, česnako miltelius, provanso žoleles ir pakepintas daržoves.
5. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis arba kubeliais. Įmaišome į ožkos sūrio kremą.
6. Lašišos gabalėlius per vidurį išilgai įpjauname (per visą storį neperpjauname) ir dedame į kepimo indą.
7. Ant gabalėlių viršaus paskirstome sūrio kremą, stengdamiesi įtalpinti ir į įpjovas.
8. Lašišą kepame iki 220°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 min, priklausomai nuo gabalėlių dydžio (aš kepiau 20 min).
9. Kol lašiša kepa, pasiruošiame garnyrus.
10. Žiedinį kopūstą išskirstome vidutiniais žiedynais ir verdame ant garų (arba su labai nedideliu kiekiu vandens) iki suminkštėja.
11. Išvirusį gerai nusunkiame ir dedame į trintuvą drauge su sviestu, česnako milteliais, šlakeliu vandens ir pagal skonį druskos. Sutriname iki glotnios konsistencijos.
12. Smidrus pakepiname ant alyvuogių aliejaus su šiek tiek druskos ir pipirų.
13. Patiekdami dedame kalafiorų košės. Ant jos - lašišą ir smidrus. Galima dar pabarstyti šviežiais čiobreliais ar kitomis žolelėmis.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.