Lašiša su ožkos sūriu, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Lašiša su ožkos sūriu, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Lašiša su ožkos sūriu, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

4 porcijoms reikės:

 

Lašišai:

  • 4 gabalėlių lašišos file (apie 500-600 g)
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
  • 0.5 a.š. maltų juodųjų pipirų (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
  • 0.25 a.š. maltų kajeno pipirų (nebūtina, naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
  • 0.5 a.š. druskos (arba pagal skonį)

Viršui:

  • 200 g minkšto ožkos sūrio (arba kreminio sūrio, naudojau „Mellow“ ekologišką ožkos sūrį)
  • 6-7 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų, nusunktų nuo aliejaus (naudojau „Alce Nero“ ekologiškus)
  • 100 g špinatų
  • 1 svogūno
  • 1 a.š. česnako granulių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus arba galima išspausti 2 skilteles česnako)
  • 1 a.š. provanso žolelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškas arba galima keisti džiovintu raudonėliu)

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus

Patiekiant – kalafiorų košei

(galima keisti bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru)

  • 1 didesnio žiedinio kopūsto
  • 50 g sviesto
  • 1 a.š česnako miltelių
  • pagal skonį druskos
  • šlakelio vandens arba augalinio pieno

Patiekiant – smidrams

(galima keisti brokoliais, grybais ar kt.)

  • 500 g smidrų
  • pagal skonį druskos ir pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS:

1. Orkaitę įjungiame kaisti iki 220°C (kaitinimo režimas – viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2. Lašišai skirtus prieskonius ir druską sumaišome. Šiuo mišiniu pabarstome lašišos gabalėlius.

3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną 3-4 min. iki kol pagels. Dedame špinatus ir maišant pakepiname iki kol jie sukris. Nuimame keptuvę nuo kaitros.
4. Dubenyje sumaišome ožkos sūrį, česnako miltelius, provanso žoleles ir pakepintas daržoves.

5. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis arba kubeliais. Įmaišome į ožkos sūrio kremą.

6. Lašišos gabalėlius per vidurį išilgai įpjauname (per visą storį neperpjauname) ir dedame į kepimo indą.

7. Ant gabalėlių viršaus paskirstome sūrio kremą, stengdamiesi įtalpinti ir į įpjovas.

8. Lašišą kepame iki 220°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 min, priklausomai nuo gabalėlių dydžio (aš kepiau 20 min).
9. Kol lašiša kepa, pasiruošiame garnyrus.
10. Žiedinį kopūstą išskirstome vidutiniais žiedynais ir verdame ant garų (arba su labai nedideliu kiekiu vandens) iki suminkštėja.
11. Išvirusį gerai nusunkiame ir dedame į trintuvą drauge su sviestu, česnako milteliais, šlakeliu vandens ir pagal skonį druskos. Sutriname iki glotnios konsistencijos. 
12. Smidrus pakepiname ant alyvuogių aliejaus su šiek tiek druskos ir pipirų.
13. Patiekdami dedame kalafiorų košės. Ant jos - lašišą ir smidrus. Galima dar pabarstyti šviežiais čiobreliais ar kitomis žolelėmis.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui