Reikės:
Majonezui:
300 g ekologiško šilkinio tofu
1 v. š. UMAMI pastos su imbieru
3 v. š. mielių dribsnių
Suktinukams:
sušių jūros daržovių nori lapų
morkos
agurko
raudonosios ir geltonosios paprikos
avokado
žirnių daigų
salotų mišinio
svogūnų laiškų
Riešutų padažui:
100 g riešutų kremo
1 v. š. ryžių acto
1/2 v. š. UME slyvų padažo
1 a. š. datulių sirupo (arba kito skysto saldiklio)
2 v. š. vandens
1. Pagaminkite majonezą. Sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir plakite iki kreminės konsistencijos. Palikite šaldytuve 20 minučių, kol ruošite suktinukus.
2. Morką, agurką, papriką ir avokadą supjaustykite smulkiais griežinėliais (morkoms ir agurkams supjaustyti galite naudoti skustuką). Blizgia puse žemyn padėkite nori lapą ant bambukinio kilimėlio. Vienoje pusėje išdėliokite daržoves, avokadą, salotas ir uždėkite apie 3 šaukštelius tofu majonezo. Kitą pusę sudrėkinkite vandeniu ir bambukinio kilimėlio pagalba susukite į ritinėlį.
3. Pagaminkite riešutų padažą. Visus padažo ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki tolygios konsistencijos. Jei reikia įpilkite šiek tiek daugiau vandens.
4. Paruoštus nori suktinukus perpjaukite pusiau ir patiekite su riešutų padažu.
Receptas @laine.zemmere.