4 porcijos
Reikės:
400 g sviestinio arba muskatinio moliūgo
1 v. š. cinamono
1 a. š. ciberžolės
žiupsnelio malto imbiero
druskos ir pipirų pagal skonį
3 v. š. alyvuogių aliejaus
100 g šoninės
100 g riešutų (nebūtina)
100 g gražgarsčių
250 g virtų lęšių (tinka ir konservuoti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Moliūgą supjaustykite gabalėliais arba griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite prieskonius, viską išmaišykite ir sudėkite ant kepimo formos. Ant viršaus dėkite šoninę, riešutus ir kepkite orkaitėje 25-30 min.
2. Dubenyje sumaišykite gražgarstes su lęšiais, o ant viršaus – iškepusius moliūgus su šonine ir riešutais. Jei ant kepimo formos susikaupė sultys nuo moliūgo – užpilkite ant salotų.
3. Užberkite druskos ir pipirų pagal skonį.