Graikiškos salotos su bolivine balanda
3 porcijoms:
- 100 g bolivinės balandos
- 2 pomidorai
- ½ ilgas agurkas
- 1 raudonosios paprikos
- ½ raudonojo svogūno
- 20 Kalamatos alyvuogių
- 80 g fetos sūrio
- didelė sauja graikinių riešutų
PADAŽUI:
- 40 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- ¼ citrinos sulčių
- 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto
- ½ arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
- žiupsnelis druskos
- ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1. Išvirkite kvinoją pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir visiškai atvėsinkite.
- 2. Supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas vidutinio dydžio gabalėliais, plonais griežinėliais supjaustykite svogūną, per pusę perpjaukite alyvuoges ir kubeliais supjaustykite fetos sūrį.
- 3. Sudėkite visus salotų ingredientus į dubenį ir sumaišykite.
- 4. Visus padažo ingredientus sudėkite į dubenėlį ir intensyviai maišykite šakute, kol susidarys vientisas padažas. Supilkite padažą ant salotų ir patiekite.
RECEPTAS: KATRINA MAME
STILIUS: KATRINA MAME
NUOTRAUKA: MARIS KISELOV