Cezario salotos su šparagais, kukurūzų (polenta) kruopomis ir ajolio padažu
4 porcijoms:
- 100 g kukurūzų (polenta) kruopų
- 250 g vandens
- žiupsnelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių mišinio
- 50 g veganiško „Parmos“ sūrio
- 200 romaninių salotų
- saujelė šparagų
- 3 valgomieji šaukštai veganiško majonezo
- ¼ citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos
- 1 skiltelės česnako
- 100 g vyšninių pomidorų
- 1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite prieskonius, druską ir kukurūzų kruopas ir virkite, kol mišinys sutirštės.
- 2. Paruoštą masę supilkite į skardą, visiškai atvėsinkite, padalinkite kubeliais, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ºC temperatūroje 15 minučių.
- 3. Šparagus virkite karštame vandenyje apie 3 minutes ir iškart dėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintoje su aliejumi. Pabaigoje įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir druskos.
- 4. Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir susmulkintu česnaku.
- 5. Lėkštėje sluoksniuokite smulkintas salotas, griežinėliais pjaustytus vyšninius pomidorus, keptus šparagus, kukurūzų kruopas ir ajolio padažą.
RECEPTAS: LAURA DRAVNIECE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE
STILIUS: DAGNIJA VAIVODE