Cezario salotos su šparagais, kukurūzų (polenta) kruopomis ir ajolio padažu

Cezario salotos su šparagais, kukurūzų (polenta) kruopomis ir ajolio padažu

Cezario salotos su šparagais, kukurūzų (polenta) kruopomis ir ajolio padažu

4 porcijoms: 

  • 100 g kukurūzų (polenta) kruopų
  • 250 g vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių mišinio
  • 50 g veganiško „Parmos“ sūrio
  • 200 romaninių salotų
  • saujelė šparagų
  • 3 valgomieji šaukštai veganiško majonezo
  • ¼ citrinos sulčių 
  • žiupsnelio druskos
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g vyšninių pomidorų
  1. 1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite prieskonius, druską ir kukurūzų kruopas ir virkite, kol mišinys sutirštės. 
  2. 2. Paruoštą masę supilkite į skardą, visiškai atvėsinkite, padalinkite kubeliais, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ºC temperatūroje 15 minučių.
  3. 3. Šparagus virkite karštame vandenyje apie 3 minutes ir iškart dėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintoje su aliejumi. Pabaigoje įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir druskos.
  4. 4. Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir susmulkintu česnaku. 
  5. 5. Lėkštėje sluoksniuokite smulkintas salotas, griežinėliais pjaustytus vyšninius pomidorus, keptus šparagus, kukurūzų kruopas ir ajolio padažą. 

RECEPTAS: LAURA DRAVNIECE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE 
STILIUS: DAGNIJA VAIVODE 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui