Makaronų salotos su fetos sūriu ir graikiniais riešutais
4 porcijoms:
- 200 g pilno grūdo makaronų
- 100 g graikinių riešutų
- 400 g fetos sūrio
- 100 g agurkų
- 160 g vyšninių pomidorų
- 120 g juodųjų alyvuogių
- 200 g salotų lapų
- 100 g raudonųjų svogūnų
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 4 g džiovinto raudonėlio
- 4 g džiovintų čiobrelių
- 4 g česnako granulių
- 30 g medaus
- 160 g obuolių sidro acto su ciberžole ir imbieru
- 160 g alyvuogių aliejaus
- 1. Makaronus virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (8-12 minučių).
- 2. Nusausinkite ir nuplaukite makaronus šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.
- 3. Į keptuvę be aliejaus suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišydami skrudinkite 5 minutes.
- 4. Kai graikiniai riešutai bus paskrudinti, išverskite juos ant lėkštės, kad atvėstų.
- 5. Sumaišykite druską, pipirus, raudonėlius, čiobrelius, česnako granules, medų, obuolių sidro actą su ciberžole ir imbieru, alyvuogių aliejų stiklainyje, dubenyje ar kitame inde. Maišykite arba kratykite stiklainyje, kol ingredientai susimaišys.
- 6. Salotas išdėliokite didelėje lėkštėje arba dubenyje - pirmiausia makaronus, tada šviežias daržoves, alyvuoges, sutrupintą fetos sūrį, graikinius riešutus. Viską užpilkite padažu.
RECEPTAS: AGATE VANUŠKA
STILIUS: BAIBA PRINDULE-RENCE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE