4 porcijos
Reikės:
8 romaninių salotų lapų
1 skardinės juodųjų pupelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
½ a. š. aitriosios paprikos miltelių
½ a. š. česnako miltelių
½ a. š. paprikos miltelių
100 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
1 vidutinio dydžio avokado
1 kukurūzų burbuolės
½ citrinos sulčių
80 g anakardžių riešutų
ryšulėlio kalendros
1 laimo
3 v. š. alyvuogių aliejaus
3 v. š. vandens
½ česnako skiltelės
žiupsnelio druskos
1. Anakardžių riešutus per naktį arba bent pusvalandį mirkykite karštame vandenyje. Išmirkytus riešutus sudėkite į trintuvą kartu su kalendra, laimo sultimis, alyvuogių aliejumi, vandeniu, česnakou ir druska. Trinkite, kol susidarys kreminis padažas.
2. Juodąsias pupeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardą. Sumaišykite su aitriosios paprikos milteliais, paprikos milteliais, česnako milteliais, druska ir aliejumi bei kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
3. Kukurūzų burbuoles išvirkite ir apkepkite aliejuje įkaitintoje keptuvėje iki auksinės spalvos. Pabarstykite druska ir apliekite citrinos sultimis. Atvėsinkite ir nupjaukite kukurūzus nuo burbuolės.
4. Supjaustytą avokadą, vyšninius pomidorus, svogūnus ir kukurūzus išdėstykite romaninių salotų lapuose. Ant viršaus sudėkite keptas pupeles, užpilkite padažu ir papuoškite kalendros lapeliais.
Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.