Tofu su šparagais ir miso padažu

Tofu su šparagais ir miso padažu

Tofu su šparagais ir miso padažu

Šis patiekalas yra puikus būdas savo racioną praturtinti žalumynais ir baltymais. Šparagus galite pakeisti bet kokiomis žaliomis daržovėmis, kurias galite virti garuose arba vandenyje, jei nenorite jų kepti aliejuje. 

2-4 porcijoms (pateikiant kaip garnyrą).
Paruošimo laikas - 15min.

Reikės:
1 pakuotės ekologiško šilkinio tofu (300 g). 
2 a. š. ekologiško sezamų aliejaus.
1 v. š. tarkuoto imbiero.
1 skiltelės česnako – supjaustytos.
1 pundelio šparagų arba kitų žalių daržovių.

Padažui:
3 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus.
1 v. š. ekologiško „Yaemon Tamari“ sojų padažo (jis stipresnio skonio).
1 v. š. ekologiško ryžių vyno pagardo „Rice Mirin“.
1 v. š. ekologiško rudųjų ryžių acto.
1 a. š. klevų sirupo.
1 v. š. ekologiškos sojų ir rudųjų ryžių miso pastos. 

Pagardinimui:
Žiupsnelio Atlanto jūros daržovių mišinio salotoms.
Šiek tiek skrudintų sezamo sėklų.
Pjaustytų svogūno laiškų.
½ aitriosios paprikos. 

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų, tada suberkite smulkintą imbierą ir česnaką. Į keptuvę sudėkite šparagus. Leiskite pakepti, kol suminkštės (apie 2-5min. priklausomai nuo šparagų ar kitų žalių daržovių dydžio). Jei reikia ilgiau pakepti, galite kepant įpilti šlakelį vandens. Apkeptus šparagus sudėkite į didelę lėkštę.
Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Svogūnų laiškus ir aitriąją papriką susmulkinkite – pabaigoje jais barstysime patiekalą. 
Atidarykite tofu pakuotę ir nupilkite vandenį. Supjaustykite 1-2 cm gabalėliais. Atsargiai sudėkite tofu ant keptų šparagų. Pabarstykite prieš tai supjaustytais žalumynais, aitriąja paprika bei Atlanto jūros daržovių mišiniu salotoms, gausiai užpilkite padažo. 
Recepto autorius „Clearspring Kitchen“

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui