Šis patiekalas yra puikus būdas savo racioną praturtinti žalumynais ir baltymais. Šparagus galite pakeisti bet kokiomis žaliomis daržovėmis, kurias galite virti garuose arba vandenyje, jei nenorite jų kepti aliejuje.
2-4 porcijoms (pateikiant kaip garnyrą).
Paruošimo laikas - 15min.
Reikės:
1 pakuotės ekologiško šilkinio tofu (300 g).
2 a. š. ekologiško sezamų aliejaus.
1 v. š. tarkuoto imbiero.
1 skiltelės česnako – supjaustytos.
1 pundelio šparagų arba kitų žalių daržovių.
Padažui:
3 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus.
1 v. š. ekologiško „Yaemon Tamari“ sojų padažo (jis stipresnio skonio).
1 v. š. ekologiško ryžių vyno pagardo „Rice Mirin“.
1 v. š. ekologiško rudųjų ryžių acto.
1 a. š. klevų sirupo.
1 v. š. ekologiškos sojų ir rudųjų ryžių miso pastos.
Pagardinimui:
Žiupsnelio Atlanto jūros daržovių mišinio salotoms.
Šiek tiek skrudintų sezamo sėklų.
Pjaustytų svogūno laiškų.
½ aitriosios paprikos.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų, tada suberkite smulkintą imbierą ir česnaką. Į keptuvę sudėkite šparagus. Leiskite pakepti, kol suminkštės (apie 2-5min. priklausomai nuo šparagų ar kitų žalių daržovių dydžio). Jei reikia ilgiau pakepti, galite kepant įpilti šlakelį vandens. Apkeptus šparagus sudėkite į didelę lėkštę.
Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Svogūnų laiškus ir aitriąją papriką susmulkinkite – pabaigoje jais barstysime patiekalą.
Atidarykite tofu pakuotę ir nupilkite vandenį. Supjaustykite 1-2 cm gabalėliais. Atsargiai sudėkite tofu ant keptų šparagų. Pabarstykite prieš tai supjaustytais žalumynais, aitriąja paprika bei Atlanto jūros daržovių mišiniu salotoms, gausiai užpilkite padažo.
Recepto autorius „Clearspring Kitchen“