Krapų ir anakardžių pesto

Krapų ir anakardžių pesto

Krapų ir anakardžių pesto

4 porcijoms reikės:

•    80 - 100 g krapų
•    50 g anakardžių riešutų
•    60 - 100 ml alyvuogių aliejaus
•    2 v.š. citrinos sulčių
•    1 v.š. maistinių mielių dribsnių (nebūtina, bet labai tinka arba galima keisti 30-40 g tarkuoto kietojo sūrio)
•    2 skiltelių česnako
•    pagal skonį druskos

Patiekiant:

  • mėgiamų trapučių ar traškučių (naudojau BEGINNINGS beglitimius morkų ir migdolų krekerius)

Gaminimas: 

  1.  
  2. 1. Krapams nuskabome storesnius kotus, jei tokių yra.
  3. 2. Visus pesto ingredientus sudedame į elektrinio trintuvo indą ir sutriname iki norimos konsistencijos (visiškai glotniai trinti nereikia, lai lieka šiek tiek gabalėlių).
  4. 3. Jei norisi skystesnio pesto, įpilame papildomai alyvuogių aliejaus iki konsistencija bus norima. Galima ją daryti kaip tiršto padažo arba skystesnę – kaip vadinamo mirkymo aliejaus (angl. „dipping oil”).
  5. 4. Pesto pagal skonį pagardiname druska ir sudedame į indą, kuriame tieksime.
  6. 5. Pesto tinka tiekti su mėgiamais trapučiais ar traškučiais ar paskrudinta duona. Aš tiekiau su beglitimiais morkų ir migdolų krekeriais.
  7. 6. Nesuvalgytą pesto laikome sandariame indelyje šaldytuve, prieš tai ant viršaus užpylę ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (kad nepatamsėtų). Galima laikyti iki savaitės arba galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki pusės metų ar net ilgiau.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui