Plakto tofu užtepėlė su pomidorais
3-4 porcijoms reikės:
- 250 g tvirto tofu (arba šilkinio, žr. patarimus)
- 60 - 100 ml migdolų pieno (ar kitokio augalinio ar tiesiog vandens)
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. maistinių mielių dribsnių (nebūtina, bet labai tinka)
- 1 a.š. česnako miltelių (arba 1-2 skiltelių česnako)
- pagal skonį druskos
Pomidorams:
- 150 g vyšninių pomidoriukų
- saujelės bazilikų (ar petražolių ar mėtų)
- 1.5 v.š. balzaminio acto (arba 1 v.š. obuolių ar vyno acto)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako (nebūtina)
Patiekiant:
- mėgiamų trapučių ar traškučių (naudojau KRIPPU avinžirnių krekerius su pomidorais)
Gaminimas:
-
- 1. Pomidoriukus perpjauname pusiau ar ketvirčiais. Sumaišome su smulkintais bazilikais, balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi ir išspaustu česnaku.
- 2. Visus užtepėlės ingredientus sudedame į elektrinio trintuvo indą ir sutriname iki glotnios, kreminės konsistencijos. Jei trintųsi sunkiau ar užtepėlė atrodytų per tiršta, įpilame dar šiek tiek migdolų pieno arba vandens.
- 3. Paragaujame, pagal skonį pagardiname druska ir/ar papildomai įspaudžiame citrinos sulčių.
- 4. Užtepėlę šaukštu paskirstome lėkštėje, kurioje tieksime. Ant viršaus uždedame pomidoriukus.Šią užtepėlę tinka patiekti su mėgiamais trapučiais ar traškučiais ar paskrudinta duona. Aš tiekiau su avinžirnių krekeriais.
-
Patarimai:
- Vietoje tvirto tofu tinka ir šilkinis tofu. Tik jį prieš naudojant labai gerai nuvarvinkite, šiek tiek nuspauskite bei papildomai nenaudokite migdolų pieno – drėgmės pakaks nuo paties tofu.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų