Plakto tofu užtepėlė su pomidorais

Plakto tofu užtepėlė su pomidorais

Plakto tofu užtepėlė su pomidorais

3-4 porcijoms reikės:

  • 250 g tvirto tofu (arba šilkinio, žr. patarimus)
  • 60 - 100 ml migdolų pieno (ar kitokio augalinio ar tiesiog vandens)
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. maistinių mielių dribsnių (nebūtina, bet labai tinka)
  • 1 a.š. česnako miltelių (arba 1-2 skiltelių česnako)
  • pagal skonį druskos

Pomidorams:

  • 150 g vyšninių pomidoriukų
  • saujelės bazilikų (ar petražolių ar mėtų)
  • 1.5 v.š. balzaminio acto (arba 1 v.š. obuolių ar vyno acto)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako (nebūtina)

Patiekiant:

  • mėgiamų trapučių ar traškučių (naudojau KRIPPU avinžirnių krekerius su pomidorais)

Gaminimas: 

  1.  
  2. 1. Pomidoriukus perpjauname pusiau ar ketvirčiais. Sumaišome su smulkintais bazilikais, balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi ir išspaustu česnaku.
  3. 2. Visus užtepėlės ingredientus sudedame į elektrinio trintuvo indą ir sutriname iki glotnios, kreminės konsistencijos. Jei trintųsi sunkiau ar užtepėlė atrodytų per tiršta, įpilame dar šiek tiek migdolų pieno arba vandens.
  4. 3. Paragaujame, pagal skonį pagardiname druska ir/ar papildomai įspaudžiame citrinos sulčių.
  5. 4. Užtepėlę šaukštu paskirstome lėkštėje, kurioje tieksime. Ant viršaus uždedame pomidoriukus.Šią užtepėlę tinka patiekti su mėgiamais trapučiais ar traškučiais ar paskrudinta duona. Aš tiekiau su avinžirnių krekeriais.
  6.  

Patarimai: 

  • Vietoje tvirto tofu tinka ir šilkinis tofu. Tik jį prieš naudojant labai gerai nuvarvinkite, šiek tiek nuspauskite bei papildomai nenaudokite migdolų pieno – drėgmės pakaks nuo paties tofu.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui