Linų sėmenų tortilijos su avokado kremu ir daržovėmis
4 vienetams pagaminti reikės:
- 160 g linų sėmenų miltų
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 180 ml verdančio vandens
- ½ stiklinės sojų jogurto
- 1 avokado
- 1 skiltelė česnako
- 4-8 baziliko lapų
- 1 svogūno
- 1 šaukštas mielių dribsnių
- ¼ brokolio
- ¼ žiedinio kopūsto
- 1 cukinijos
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 8 šparagų
- saujos vyšninių pomidorų
- 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
- 1 arbatinio šaukštelio čiobrelių
- 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ citrinos sulčių
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
- 2. Į kepimo indą sudėkite susmulkintus brokolius, žiedinius kopūstus, cukiniją, svogūną, šparagus ir vyšninius pomidorus. Pabarstykite juos čiobreliais, raudonėliais, česnako milteliais, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Kepkite 25-30 minučių.
- 3. Tuo tarpu pasigaminkite linų sėmenų tortilijas. Dubenyje sumaišykite sėmenų miltus su druska ir užpilkite verdančiu vandeniu. Iš pradžių maišykite silikonine mentele, vėliau minkykite rankomis, kol masė taps vientisa ir nelips prie rankų.
- 4. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Kiekvieną paplotėlį iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki maždaug 3 mm storio. Tuomet apkepkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškepusios tortilijos uždengiamos švariu rankšluosčiu, kol atvės.
- 5. Pasigaminkite avokadų kremą. Į maišytuvo indą sudėkite mielių dribsnius, jogurtą, avokadą, česnaką, svogūną, baziliko lapelius, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
- 6. Ant tortilijų užtepkite padažo ir sudėkite keptas daržoves.