Lazanijos krepšeliai

Lazanijos krepšeliai

Lazanijos krepšeliai

12 vienetų:

  • 300 g „Urtekram“ lazanijos lakštų
  • 250 g maltos jautienos
  • 180 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 400 g rikotos sūrio
  • 400 g pomidorų tyrės
  • 100 g pomidorų pastos
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 a. š. druskos
  • ½ a. š. juodųjų pipirų
  • 2 a. š. raudonėlio
  • citrinos žievelės
  1. 1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir maltą mėsą. Kepkite apie 5-7 minutes, kol mėsa įgaus auksinį atspalvį.
  2. 2. Sudėkite pomidorų pastą, tyrę ir prieskonius. Užvirinkite, tada nukelkite nuo ugnies.
  3. 3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite rikotos sūrį, citrinos žievelę, druską ir pipirus.
  4. 4. Į didelį dubenį supilkite vandenį, suberkite lazanijos lakštus ir leiskite jiems mirkti apie 3-4 minutes. Išimkite lakštus iš vandens ir apvalia sausainių formele išspauskite apskritimus.
  5. 5. Keksiukų kepimo formą pirmiausia padenkite apskritimo formos makaronų lakštu, tada dėkite šaukštą maltos mėsos, po to padenkite rikotos mišinio sluoksniu ir galiausiai užberkite tarkuoto mocarelos sūrio. Kartokite veiksmus tol, kol pripildysite visas keksiukų formeles.
  6. 6. Kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui