Šokoladiniai – citrininiai batonėliai (be glitimo ir pieno produktų)

Šokoladiniai – citrininiai batonėliai (be glitimo ir pieno produktų)

Šokoladiniai – citrininiai batonėliai (be glitimo ir pieno produktų)

20x20 cm formai reikės:

 

Šokolado sluoksniui:

  • 200 g juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 85%)
  • 200 ml kokosų pieno (naudojau „Clearspring“ ekologišką)
  • 150 g mėgiamų riešutų (naudojau perpus ekologiškus „Bioterra“ migdolų ir lazdyno riešutus)
  • 1-2 saujų džiovintų uogų ar vaisių (naudojau „Lilifruit“ goji uogas)
  • 1-2 v.š. mėgiamo riešutų kremo (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Clearspring“ ekologišką migdolų kremą)

Citrininiams sluoksniui:

  • 300 g anakardžių riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
  • 100 g kokosų aliejaus (naudojau „Bio Planete“ ekologišką šalto spaudimo)
  • 60 ml citrinos sulčių (iš 1.5 vidutinio dydžio citrinos)
  • 60 g ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį kito mėgiamo sauso saldiklio, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)
  • 0.5 a.š. maltos ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvą, naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)

Papuošimui:

  • saujos šalčiu džiovintų braškių (naudojau „Dehidra“ šalčiu džiovintų braškių griežinėlius)
  • 10-20 g tirpinto juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 85%)

 

GAMINIMAS:

  1. 1. Anakardžius užpilti šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų ir palikti šaldytuve per naktį. Arba išmirkyti greituoju būdu - apsemtus užvirinti puode, kaitrą išjungti ir palikti pastovėti 15 min. Tada nusunkti.
  2. 2. Riešutus pasmulkinti peiliu arba elektriniu smulkintuvu. Dėti į dubenį drauge su goji uogomis (ar kitais naudojamais džiovintais vaisiais, jei jie stambesni, pasmulkinti).

  1. 3. Šokoladą ištirpinti. Į jį sukrėsti kokosų pieną ir riešutų kremą. Labai gerai išmaišyti. Turėtum gauti vidutinio tirštumo, kremišką masę.

  1. 4. Į šokolado kremą berti pasmulkintus riešutus ir goji uogas. Gerai išmaišyti, tada sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm kvadratinę, bet tinka ir 21-24 cm apvali). Padėti į šaldiklį, kol ruoši citrininį kremą.
  2. 5. Citrininiam kremui anakardžius nuvarvinti nuo vandens, kokosų aliejų ištirpinti ir viską dėti į elektrinį trintuvą drauge su likusiais kremo ingredientais. Trinti iki masė bus glotni, kremiška.

  1. 6. Citrininį kremą sukrėsti ant šokoladinio sluoksnio. Padėti į šaldytuvą sustingti bent 2-3 val. (arba nakčiai).
  2. 7. Prieš patiekiant galima pabarstyti šaltyje džiovintomis braškėmis ir apšlakstyti šokoladu. O tada belieka pjaustyti ir skanauti.

  1. 8. Batonėlius laikyti šaldytuve sandarioje dėžutėje iki savaitės. Taip pat juos galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėn. (norint skanauti perdėk iš šaldiklio į šaldytuvą 1 valandai).

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui