Šokoladiniai – citrininiai batonėliai (be glitimo ir pieno produktų)
20x20 cm formai reikės:
Šokolado sluoksniui:
- 200 g juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 85%)
- 200 ml kokosų pieno (naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 150 g mėgiamų riešutų (naudojau perpus ekologiškus „Bioterra“ migdolų ir lazdyno riešutus)
- 1-2 saujų džiovintų uogų ar vaisių (naudojau „Lilifruit“ goji uogas)
- 1-2 v.š. mėgiamo riešutų kremo (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Clearspring“ ekologišką migdolų kremą)
Citrininiams sluoksniui:
- 300 g anakardžių riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
- 100 g kokosų aliejaus (naudojau „Bio Planete“ ekologišką šalto spaudimo)
- 60 ml citrinos sulčių (iš 1.5 vidutinio dydžio citrinos)
- 60 g ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį kito mėgiamo sauso saldiklio, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)
- 0.5 a.š. maltos ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvą, naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
Papuošimui:
- saujos šalčiu džiovintų braškių (naudojau „Dehidra“ šalčiu džiovintų braškių griežinėlius)
- 10-20 g tirpinto juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 85%)
GAMINIMAS:
- 1. Anakardžius užpilti šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų ir palikti šaldytuve per naktį. Arba išmirkyti greituoju būdu - apsemtus užvirinti puode, kaitrą išjungti ir palikti pastovėti 15 min. Tada nusunkti.
- 2. Riešutus pasmulkinti peiliu arba elektriniu smulkintuvu. Dėti į dubenį drauge su goji uogomis (ar kitais naudojamais džiovintais vaisiais, jei jie stambesni, pasmulkinti).
![](/media/image/7d/92/4b31c3a836366f49c33fce09dc68.png)
- 3. Šokoladą ištirpinti. Į jį sukrėsti kokosų pieną ir riešutų kremą. Labai gerai išmaišyti. Turėtum gauti vidutinio tirštumo, kremišką masę.
![](/media/image/72/bf/0b6892d052bbc7cd1b6e53c86c0f.png)
- 4. Į šokolado kremą berti pasmulkintus riešutus ir goji uogas. Gerai išmaišyti, tada sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm kvadratinę, bet tinka ir 21-24 cm apvali). Padėti į šaldiklį, kol ruoši citrininį kremą.
- 5. Citrininiam kremui anakardžius nuvarvinti nuo vandens, kokosų aliejų ištirpinti ir viską dėti į elektrinį trintuvą drauge su likusiais kremo ingredientais. Trinti iki masė bus glotni, kremiška.
![](/media/image/f5/ce/106677d38a07ba38028e0acef4c3.png)
- 6. Citrininį kremą sukrėsti ant šokoladinio sluoksnio. Padėti į šaldytuvą sustingti bent 2-3 val. (arba nakčiai).
- 7. Prieš patiekiant galima pabarstyti šaltyje džiovintomis braškėmis ir apšlakstyti šokoladu. O tada belieka pjaustyti ir skanauti.
![](/media/image/ab/20/7703e46a1c42a0c2a9940575c79b.png)
- 8. Batonėlius laikyti šaldytuve sandarioje dėžutėje iki savaitės. Taip pat juos galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėn. (norint skanauti perdėk iš šaldiklio į šaldytuvą 1 valandai).
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.