Agurkų ir kreminio sūrelio užtepėlė
3-4 porcijoms reikės:
- 200 g kreminio sūrio
- 1 didelio trumpavaisio agurko
- 3 - 4 svogūnų laiškų
- 1 a.š. česnako miltelių (arba 1-2 išspaustų skiltelių česnako)
- 1 a.š. Vorčesterio padažo (nebūtina)
- mėgiamų trapučių ar traškučių (naudojau linų sėmenų traškučius su Provanso žolelėmis)
Gaminimas:
- 1. Agurką nulupti ir išpjauti sėklas (jų nenaudosime). Likusią agurko dalį supjaustyti mažais kubeliais.
- 2. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
- 3. Į dubenį dėti kreminį sūrį, agurko kubelius, svogūnų laiškus, česnako miltelius ir Vorčesterio padažą (jei naudojate). Gerai išmaišyti.
- 4. Tiekti iškart arba sudėti į sandarų indelį ir palikti pastovėti šaldytuve 2-3 valandas (galima ir per naktį). Pastovėjusi užtepėlė bus dar skanesnė.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų