Salotos su sorgų kruopomis skanios ir šiltos, ir šaltos. Jas paprasta paruošti ir patogu įsidėti į pietų dėžutę. Mielių dribsniai su vitaminu B12 šiam patiekalui suteiks ne tik traškumo, bet ir daugiau maistinės vertės. Kad pietūs būtų sotesni, šalia salotų rekomenduojame lietuviškas ekologiškas „Auga“ sriubas, kurias tereikia pasišildyti.
1 porcijai reikės:
50-70 g sorgų kruopų
1/2 mažesnės cukinijos
1 vid. dydžio morkos
1-2 valg. š. mielių dribsnių
6 mažų pomidorų
šlakelio kokosų pieno
džiovintų bazilikų
druskos, maltų pipirų
Gaminimas:
1. Sorgų kruopas išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Morką ir cukiniją supjaustykite mažomis juostelėmis ir pakepkite, kol daržovės suminkštės.
2. Pasigaminkite padažą: keptuvėje pakepkite pomidoriukus, įdėkite juos į indą, įpilkite šlakelį kokosų pieno, įberkite baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį, viską gerai sutrinkite elektriniu trintuvu.
3. Visus ingredientus sumaišykite su salotų lapais ir užpilkite padažu. Pabarstykite mielių dribsniais.
Receptas @pietudezute.