Reikės:
🍗 1 kg blauzdelių
🍅 1 didesnio pomidoro +1 skardinės smulkintų pomidorų
🧅 1 didesnio svogūno
🧄 3 skiltelių česnako
🥜 1 v.š. žemės riešutų sviesto padažo (jį rasite @livin.lt), anksčiau darydavau ir su paprastu žemės riešutų sviestu
🧂 Druskos, pipirų, raudonėlio, 1a.š. rūkytos paprikos miltelių
🍋 Poros v.š. citrinos sulčių
🥤 200ml vandens ir 1/2 kubelio vištienos sultinio
🌿 Petražolių, svogūnų laiškų.
1. Susismulkiname svogūną, dedame jį apkepti į keptuvę su alyvuogių aliejumi.
2. Į svogūnus beriame susmulkintą 1 didelį pomidorą, beriame visus prieskonius, įspaudžiame česnako galvutes ir porą minučių pakepiname (jei pradės svilti, įpilame čiut čiut ne aliejaus, o vandens).
3. Į keptuvę pilame ir iš skardinės smulkintus pomidorus, pamaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname 3-5min.
4. Dedame vištienos blauzdeles, su šaukštu apdengiame jas gauta pomidorų mase, pilame sultinį, uždengiame ir taip troškiname 1-1,5 valandos! Man užteko valandos.
5. Karts nuo karto apverčiame blauzdes, pabaigoje pabarstome žalumynais ir vuolia!
Recepto autorė tinklaraštininkė „Something about food“