4 porcijoms reikės:
200 g Clearspring rudųjų ryžių makaronų
100 g sniego žirnių
100 g paprikų
20 g svogūnų
100 g vyšninių pomidorų
2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas tarkuoto imbiero
400 g vištienos filė
50 g. kukurūzų krakmolo
200 g Clearspring sojų padažo
2 valgomieji šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo
50 ml kokosų aliejaus kepimui
1. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir po 7-9 minučių nukoškite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką bei imbierą 30 sekundžių, tuomet suberkite žirnelius, paprikas, svogūnus, pomidorus ir makaronus. Greitai maišydami viską pakepinkite 3 minutes, įpilkite 50 g sojų padažo ir saldaus aitriųjų paprikų padažo. Pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
3. Vištienos filė perpjaukite per pusę ir apvoliokite kukurūzų krakmolu.
4. Vištienos filė dėkite į keptuvę su aliejumi ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, tuomet supilkite sojų padažą ir kepkite dar 3 minutes.
5. Suberkite likusį kukurūzų krakmolą ir maišydami pakepinkite dar 2 minutes.
6. Iškeptą vištieną supjaustykite griežinėliais.
7. Į lėkštę sudėkite makaronus su daržovėmis, ant viršaus patiekite keptą vištieną.
Receptas: Agate Vanuška-Andruce
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece
Nuotrauka: Anete Rudmieze