Jūros daržovių ir SOBA makaronų salotos su žemės riešutų padažu

Jūros daržovių ir SOBA makaronų salotos su žemės riešutų padažu

Jūros daržovių ir SOBA makaronų salotos su žemės riešutų padažu

Jūros daržovių ir SOBA makaronų salotos su žemės riešutų padažu

Šiose SOBA makaronų salotose yra 5 skirtingos aromatingos daržovės ir žolelės, tokios kaip imbieras, svogūnai ir mėtos. Taip pat pagal skonį dar galite įdėti aitriosios paprikos arba įtarkuoti citrinos žievelės. Kreminis žemės riešutų padažas suteikia šioms salotoms kreminės tekstūros.
2 porcijos 
Reikės:
1 pakelio ekologiškų grikių makaronų.
3 v. š. mėgstamų jūros daržovių.

Žemės riešutų padažui:
3 v. š. ekologiško žemės riešutų kremo.
1½ v. š. šviesios miso pastos.
3 v. š. japoniško ryžių vyno pagardo RICE MIRIN.
2 v. š. ekologiško sojų padažas SHOYU.
1½ v. š. ekologiško rudųjų ryžių acto.
¼ a. š. tarkuoto arba sutrinto česnako.
 
Pagardams:
2 laiškinių svogūnų, smulkiai supjaustytų (pamirkykite šaltame vandenyje, kad neliktų kartumo, gerai nusausinkite).
10 g mėtų lapelių, smulkiai supjaustytų.
8 g kalendros lapelių, smulkiai supjaustytų.
10 g imbiero, nulupto ir smulkiai supjaustyto (arba sutarkuoto).
4 smulkiai supjaustytų ridikėlių (pamirkykite šaltame vandenyje, kad neliktų kartumo, gerai nusausinkite).

Papuošimui:
30g skrudintų migdolų.
1 pakuotė (4 g) jūros daržovių traškučių.

1. Išvirkite grikių makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Nusausinkite ir gerai nuplaukite makaronus šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
2. Jūros daržoves pamirkykite dubenyje su vandeniu, kol išbrinks arba paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Gerai nusausinkite.
3. Sudėkite į trintuvą visus žemės riešutų padažo ingredientus. Jei trinant padažas atrodo pernelyg tirštas, įpilkite porą šaukštų vandens. Padažą galite sumaišyti ir rankomis. Jis gali būti laikomas šaldytuve 3 dienas.
4. Pasiruoškite pagardus.
5. Migdolus susmulkinkite.
6. SOBA makaronus patiekite dviejuose induose. Ant viršaus sudėkite jūros daržoves ir pagardus, tada užpilkite žemės riešutų padažu. Pabarstykite smulkintais migdolais ir jūros daržovių traškučiais. Nedelsdami patiekite.
Prieš valgydami sumaišykite visus ingredientus!

Recepto autorė Atsuko Ikeda.
 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui