„Esu sužavėta miltų kokybe, maistingumu ir taip harmoningai derančiu skoniu su daržovėmis, todėl dalinuosi įkvėpimu išmėginti viengrūdžius miltus.“ – sako recepto autorė Mantė.
Reikės:
400 g cukinijos
1 mažo svogūno
300 g vienagrūdžių kviečių miltų
75 g ekologiško šalto spaudimo kokosų aliejaus
2 v. š. maltų linų sėmenų
2 a. š. kepimo miltelių
1.5 a. š. druskos
250 ml ryžių gėrimo (pieno pakaitalo)
2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
1 a. š. maltų juodų pipirų
Gaminimas:
1. Įkaitiname vaflių keptuvę iki vidutinio intensyvumo kaitros. Patepame kokosų aliejumi.
2. Į nedidelį dubenėlį pilame ryžių gėrimą ir sumaišome su maltomis linų sėmenimis. Leidžiame išbrinkti, kol pasiruošime kitus ingredientus.
3. Nulupame ir smulkiai sutarkuojame cukinijas.
4. Smulkiai supjaustome svogūną.
5. Nedideliame puode ištirpiname kokosų aliejų ir pilame į ryžių gėrimo bei linų sėmenų mišinį.
6. Dideliame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską, maltas paparikas ir pipirus.
7. Skystą mišinį pilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gabalėlių.
8. Sudedame tarkuotas cukinijas, smulkiai pjaustytą svogūną ir gerai išmaišome, kad masė taptų vientisa.
9. Į vaflių keptuvę, vienam keturkampio formos vafliui dedame ir tolygiai išlyginame po 2 kupinus valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame 8-10 minučių.
10. Jeigu neturite vaflinės – galite kepti blynelius keptuvėje. Vienam blyneliui reikės 1 valgomojo šaukšto masės. Kepti iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Skanu valgyti su trintų pomidorų padažu ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Receptas iš „Skonio Samadhi“