Puikiai tiks savaitgalio pusryčiams.
Reikės:
100 g avižų miltų
80 g kvietinių miltų
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. smulkintų krapų
1/2 a. š. raudonėlių
2 kiaušinių
200 ml augalinio pieno pakaitalo
80 ml kokosų aliejaus
Priedai: burata sūris, pomidorai, prosciutto kumpis, ridikėlių daigai, kanapių sėklos.
1. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, smukintus krapus ir raudonėlį.
2. Išplakite kiaušinius, sumaišykite su augaliniu pienu bei kokosų aliejumi. Į miltus suberkite kepimo miltelius, supilkite kiaušinių masę ir viską išmaišykite, bet stenkitės tešlos nepermaišyti.
3. Įkaitinkite vaflinę ir iškepkite vaflius.
4. Ant vaflių viršaus dėkite burata sūrio, kumpio, pjaustytų pomidorų. Puoškite ridikėlių daigais, galite užberti šiek tiek juodųjų pipirų.
Receptas @skaniai_sveikai.