Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu

Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu

Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu

Be pieno, glitimo, kiaušinių ir cukraus.

8 įprasto dydžio belgiškiems vafliams reikės:
40 g nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (+ šaukšto aliejaus vaflinei ištepti)
70 g kokybiško klevų sirupo
220 ml augalinio pieno pakaitalo
200 g avinžirnių miltų
4 g kepimo miltelių (3/4 a. š.)
2 v. š. aguonų
vanilės ekstrakto

Kremui:
300 g šilkinio tofu
1 kupino v. š. (40 g) nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
1 vidutinės citrinos žievelės
2 v. š. citrinos sulčių
4 v. š. klevų sirupo
vanilės ekstrakto

Kaip gaminti kremą (prieš gaminant, visi produktai turi būti kambario temperatūros!):
Į kokteilinę sudėkite tofu (prieš tai nupilkite pakuotėje esantį skystį) ir visus likusius produktus. Viską išsukite iki vientisos konsistencijos ir gautą kremą dėkite į šaldytuvą.

Kaip gaminti vaflius:
Atskirai susimaišykite skystus (kokosų aliejų prieš tai ištirpinkite) ir birius produktus. Sumaišykite skystų ir birių produktų mišinius kartu ir leiskite tešlai pastovėti, kol vaflinė įkais. Prieš kiekvieną kepimą įkaitusią vaflinę gerai ištepkite aliejumi ir kiekvienam vafliui pilkite apie 1,5 šaukšto tešlos. Iškepusius vaflius išimkite ir palikite vėsti ant grotelių.

Ant vaflių pilkite kremą ir mėgaukitės!

Ramintos receptas (Soulfood.lt).

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui