Saldiems blynams reikės:
3 vidutinio dydžio kiaušinių
120 g „Bauck Hof“ ekologiško miltų mišinio be glitimo
8-15 lašiukų skystos stevijos
60 ml gazuoto mineralinio vandens arba 1 arb. š. kepimo miltelių
80 g graikiško jogurto
1 arb. š. lydyto sviesto ghee
1 vanilės ankšties (nebūtina)
šiek tiek druskos
Gaminimas:
1. Kiaušinius gerai išplakame kartu su jogurtu ir stevija.
2. Atskirame dubenyje sumaišome miltus kartu su mineraliniu vandeniu ar kepimo milteliais.
3. Miltų masę sumaišome su išplaiktais kiaušiniais, druska, vanilės ankšties minkštimu.
4. Į tešlą galima sudėti ištirpintą ghee sviestą arba juo ištepti keptuvę.
5. Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ir tiekti su trintomis uogomis ar kitu pasirinktu padažu.
Daržovių blynams reikės:
450 g saldžių bulvių
3 kiaušinių
70 g „Bauck Hof“ ekologiško miltų mišinio be glitimo
70 g šviežių petražolių
70 g šviežios kalendros
1 arb. š. druskos
1 arb. š. ciberžolės
½ arb. š. saldžios paprikos miltelių
šiek tiek pipirų
3 arb. š. lydyto sviesto ghee
Gaminimas:
1. Saldžias bulves sutarkuoti su burokine tarką ir sumaišyti su smulkintomis kalendromis ir petražolėmis.
2. Kiaušinius išplakti atskirame dubenyje ir sumaišyti su daržovių mase, prieskoniais, miltais ir lydytu sviestu.
3. Kepti įkaitintoje keptuvėje, tiekti su krapų ir varškės padažu.