Recepto autorė Jelena: „Turbūt mažai yra žmonių, kurie nemėgtų vaflių, o jeigu juos padarius šiek tiek sveikesniais? Skamba viliojančiai ar ne? Iš nurodyto tešlos kiekio man gavosi 14 vaflių, todėl jeigu valgytojų nedaug, siūlau daryti iš 1/2 porcijos.“
Reikės:
(matavimo stiklinė 200 ml)
2 stiklinių spelta šviesių miltų (galima keisti įprastais)
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. valgomosios sodos
1.5 arb. š. Matcha žaliosios arbatos miltelių
2 didelių kiaušinių
1/4 stiklinės agavų sirupo (galima keisti skystu medumi)
1 arb. š. Burbono vanilės ekstrakto
2 valg. š. kokosų aliejaus (skysto, nesukietėjusio)
1 stiklinės migdolų pieno be cukraus
Pagardui (visko ar pasirinktinai):
agavų sirupo
šokoladinio sirupo
vaisių
graikiško jogurto
liofilizuotų aviečių
1. Sumaišome visus sausus produktus.
2. Sumaišome visus drėgnus produktus, išskyrus kokosų aliejų.
3. Su mikseriu sumaišome viską kartu, tada pilame kokosų aliejų ir viską gerai išmaišome.
4. Įkaitiname vaflinę, pilame po samtį tešlos ir kepame kelias minutes, kol vafliai gražiai apkeps.
5. Tiekiame su mėgstamomis uogomis, vaisias, sirupu ar jogurtu pagal fantaziją.
Skanaus!