Upėtakio tartaras
Receptui reikės:
- 300 g. Upėtakio filė (sviežia arba šaldyta, aukščiausia rūšis)
- 40 ml. „Clearspring“ japoniško ryžių mirino
- 60 ml. „Clearspring“ sojų padažo
- 20 g. Sezamų sėklų
- 20 g. „Clearspring“ wakame salotų
- 120 g. Majonezo
- 60 g. Šviesios „Clearspring“ miso pastos
- 15 g. „Clearspring“ jūros daržovių traškučių su ciberžole
- 1 laimo sultys
- Krapai papuošimui
Gaminimo eiga:
- 1) Kubeliais supjaustytą upėtakio filė pagardinkite mirino ir sojų padažu, apšlakstykite laimo sultimis bei sudėkite sezamų sėklas, smulkintus wakame dumblius, gerai permaišę atidėkite į šoną.
- 2) Pasigaminkite miso majonezą, sumaišydami miso pastą ir majonezą, jeigu reikia, pagardinkite druska, pipirais bei laimo sultimis.
- 3) Į lėkštę dėkite upėtakio tartarą, ant viršaus pataškuokite majonezo ir papuoškite dumblių traškučiais bei krapais.
Recepto autoriai: Paulius and Pavels Cooks