Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui.
Reikės:
1-2 mažų cukinijų
1-2 puodelių džiūvėsėlių
50-100 g smulkiai tarkuoto parmezano
smulkintų žalumynų
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
0.5 arb. š. druskos
0.5 arb. š. juodujų pipirų
1-1.5 valg. š. „Lebensbaum” raudonojo kario
2 kiaušinių
Padažui:
2 valg. š. gero skanaus majonezo
2 valg. š. graikiško ar islandiško jogurto
1 česnako skiltelės
smulkintų žalumynų
druskos, pipirų pagal skonį
1 valg. š. citrinos sulčių
Orkaitę įkaitiname iki 200ºC. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai. Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais. Šakute išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą. Taip pakartojame su visais cukinijos griežinėliais. Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apverčiant apie 15-20 min.
Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmaišome.
Skanaus!