Spagečių pyragas

Spagečių pyragas

Spagečių pyragas

8 porcijoms: 

  • 500 g „Alce Nero“ spagečių makaronų be glitimo
  • 1 raudonosios paprikos
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 300 g pievagrybių
  • 1 cukinijos
  • 2 kiaušinių
  • 200 g rikotos sūrio
  • 80 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 60 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • citrinos žievelės

PADAŽUI:

  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 3 skiltelių česnako
  • 800 g nuluptų pomidorų gabalėlių savo sultyse
  • 70 g vandens (makaronų nuoviro)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • sauja smulkintų bazilikų
  • sauja smulkintų petražolių
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
  • 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  1. 1. Spagečius virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, kol jie taps al dente - t.y. vidutinio kietumo (galima virti 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės). Makaronus nukoškite, palikdami apie 70 g makaronų vandens. 
  2. 2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną, česnaką ir smulkiai sutarkuotas morkas. Kepkite apie 5 minutes, reguliariai maišydami, kol svogūnai taps auksiniai, o morkos suminkštės. 
  3. 3. Sudėkite pjaustytus pomidorus, vandenį nuo makaronų virimo, druską, prieskonius ir cukrų, galiausiai įmaišykite smulkintus šviežius bazilikus ir petražoles. 
  4. 4. Padažą užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir leiskite troškintis apie 15-20 minučių. Kai padažas bus paruoštas, galite pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį. 
  5. 5. Vidutinio dydžio keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite griežinėliais pjaustytas paprikas, raudonuosius svogūnus, grybus ir cukinijas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Retkarčiais pamaišydami virkite apie 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės. 
  6. 6. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su trupučiu druskos ir juodųjų pipirų, suberkite smulkintas šviežias petražoles, rikotos sūrį, citrinos žievelę ir parmezano sūrį. Gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė, pabaigoje sudėkite spagečius ir gerai išmaišykite. 
  7. 7. Ištepkite kepimo formą riebalais, ant jos dugno paskleiskite pusę spagečių mišinio ir paskirstykite šaukštu. Išdėliokite keptas daržoves, palikdami atvirą 2 cm formos kraštą. Ant viršaus paskirstykite likusią spagečių masę. 
  8. 8. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol spagečių pyragas pasidarys auksinės spalvos ir kraštai traškūs. Atsargiai išimkite skardą, spagečių pyragą apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir trumpam grąžinkite pyragą atgal į orkaitę, kad sūris išsilydytų. 
  9. 9. Išimkite skardą iš orkaitės ir leiskite pailsėti 5-10 minučių, tada atsargiai išimkite pyragą iš formos. Galima patiekti su šviežiomis, traškiomis salotomis. 
     

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui