1. Jei norite, kad picos kraštai būtų traškūs ir išpuoselėti, rekomenduojame tešlą ruošti likus 48-72 valandoms iki picos kepimo.
2. Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį su druska ir leiskite jai ištirpti. Nepamirškite, kad mielės nemėgsta druskos, todėl pirmiausia į mišinį įberkite 10 % miltų, gerai išmaišykite ir tik tada pridėkite mieles.
3. Kai mielės ištirps, suberkite likusius miltus. Jei namuose turite stacionarų maišytuvą, priedo-kablio tešlai pagalba minkykite tešlą, kol ji taps blizgi ir elastinga kaip guma.
4. Tešlą paskleiskite aliejumi pateptame dubenyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve iki 72 valandų.
5. Iš tešlos suformuokite keturis picos rutuliukus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir uždenkite maistine plėvele. Palikite juos kambario temperatūroje laiko tarpui iki 2 valandų.