Pasticio arba graikiški makaronai

Pasticio arba graikiški makaronai

Pasticio arba graikiški makaronai

8 porcijoms:

  • 400 g maltos jautienos
  • 500 g pomidorų tyrės
  • 250 g „Clearspring“ avinžirnių makaronų
  • 250 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 500 g pieno
  • 90 g sviesto
  • 80 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v. š. cukraus
  • 1,5 a. š. malto cinamono
  • 1 a. š. druskos
  • ½ a. š. pipirų
  1. 1. Mėsos padažą pagaminkite iš vakaro. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, druską, pipirus ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  2. 2. Šalia svogūnų sudėkite jautienos faršą ir kepkite, kol mėsa įgaus auksinį atspalvį.
  3. 3. Sudėkite pomidorų tyrę, cinamoną, cukrų ir užvirinkite. Sumažinkite karštį, uždenkite ir troškinkite 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Leiskite mišiniui atvėsti, o tada laikykite šaldytuve per naktį.
  4. 4. Prieš naudodami padažą troškiniui, šiek tiek jį pašildykite.
  5. 5. Paruoškite bešamelio padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir nuolat maišydami pamažu suberkite miltus, kol jie apskrus ir įgaus auksinį atspalvį. Tuomet palaipsniui supilkite pieną (450 g), nuolat maišydami.
  6. 6. Atskirame dubenyje išplakite 3 kiaušinius su 50 g pieno ir nuolat maišydami pamažu supilkite į puode esantį mišinį. Puodą vėl statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite padažui šiek tiek pastovėti. Į padažą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  7. 7. Makaronus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, kol jie taps al dente - t.y. vidutinio kietumo (galima virti 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės). Kai makaronai bus pakankamai atvėsę, sudėkite juos į didelį dubenį ir įmaišykite 1 plaktą kiaušinį.
  8. 8. Sudėkite makaronus į kepimo indą, pabarstykite trečdaliu tarkuoto sūrio ir užpilkite mėsos padažu, palikdami vietos bešamelio padažo sluoksniui. Pabaigoje pabarstykite likusiu sūriu.
  9. 9. Indą su makaronais kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui