Pica su cukinija, persikais ir burata sūriu
1 picai:
- 260 g picos tešlos rutuliukų
- 1-2 šaukštai Alce Nero pesto padažo
- 1 maža cukinija
- 1 persikas
- 50 g griežinėliais pjaustyto mocarela sūrio
- 1 g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 burata sūrio ritinėlis
- Alce Nero ekologiškas balzaminio acto padažas
- druska, pipirai
- manų kruopos
Paruošimas:
-
- 1. Cukiniją supjaustykite smulkiais griežinėliais, naudodami peilį sūriui arba peiliuką. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.
- 2. Picos tešlos paviršių pabarstykite manų kruopomis, kad tešla nepriliptų prie paviršiaus. Rankomis suformuokite apvalų picos pagrindą, aptepkite jį pesto padažu, ant viršaus užbarstykite griežinėliais pjaustytą mocarelos sūrį, išdėliokite cukinijas ir persikus.
- 3. Pašaukite picą į 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes, kol gražiai paruduos.
- 4. Jei namuose turite malkomis kūrenamą picų krosnį, picą kepkite iki 420-450 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai taps auksinės spalvos.
- 5. Išimkite iš orkaitės, apibarstykite parmezano sūriu, ant viršaus uždėkite burata sūrio, pabarstykite druska ir pipirais ir apšlakstykite balzaminio acto padažu.