Šokoladinis-moliūginis „chia“ pudingas

Šokoladinis-moliūginis „chia“ pudingas

Šokoladinis-moliūginis „chia“ pudingas

2 porcijoms reikės:

 

Šokoladiniam pudingui:

  • 500 ml augalinio gėrimo (naudojau „Ecomil“ ekologišką migdolų gėrimą be cukraus)
  • 60 g ispaninio šalavijo sėklų (4.5 v.š., naudojau „Urtekram“ ekologiškas)
  • 2 v.š. migdolų kremo (naudojau „Clearspring“ ekologišką migdolų kremą)
  • 1 saujos smulkintų migdolų 
  • 1-2 v.š. kakavos (naudojau „Bio King“ ekologišką kakavą) 
  • 2 v.š. ksilitolio (arba pagal skonį kitokio saldumo, pvz. klevų sirupo ar medaus)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Moliūginiam kremui:

  • 400 g tiršto jogurto (graikiško arba ožkos/avies ar augalinio)
  • 2 v.š. moliūgų tyrės (kiekį koreguokite pagal skonį)
  • 0.5 a.š. malto cinamono (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką Ceilono cinamoną)
  • pagal skonį mėgiamo saldumo (ksilitolio, klevų sirupo, medaus ar kt.)

Viršui (nebūtina):

  • 40 g juodo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 92%)
  • šiek tiek augalinio gėrimo (arba vandens)
  • šiek tiek smulkintų migdolų

Gaminimas:

  1. 1. Visus šokoladinio pudingo ingredientus sumaišyti dubenyje ir palikti šaldytuve nakčiai išbrinkti (ar bent 2-3 val.).
  2. 2. Pudingui išbrinkus, moliūginio kremo ingredientus sumaišyti tarpusavyje.
  3. 3. Stiklinėse ar stiklainiukuose sluoksniuoti: pudingas, moliūgų kremas, pudingas, moliūgų kremas.
  4. 4. Šokoladą ištirpinti. Į jį pamažu, vis maišant pilti šiek tiek augalinio gėrimo (arba vandens). Iš pradžių šokoladas gali sušokti, bet įpylus dar šiek tiek ir toliau maišant taps kremiškas.
  5. 5. Šį šokoladinį kremą paskleisti ant pudingo viršaus. Pabarstyti smulkintais migdolais. Valgyti iškart arba dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad šokoladinis sluoksnis sutvirtėtų.
  6. 6. Paruoštus pudingus galima laikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui