4 porcijos
Reikės:
250 g grikių
50 g nesaldžių kokosų drožlių
70 g saulėgrąžų
60 g migdolų
60 g anakardžių riešutų
2 arb. š. malto cinamono
3 valg. š. kokosų aliejaus
3 valg. š. klevų sirupo
1 saujos razinų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite grikius, kokosų drožles, saulėgrąžas, smulkintus migdolus ir anakardžius.
3. Kokosų aliejų ir klevų sirupą kaitinkite puode ant silpnos ugnies, kol aliejus ištirps. Šį mišinį supilkite į dubenyje esančius sausus ingredientus ir gerai išmaišykite.
4. Granolos mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
5. Išimkite granolą iš orkaitės, atvėsinkite, suberkite razinas ir supilkite į didelį stiklainį. Patiekite su jogurtu arba pienu ir vaisiais ar uogomis.
Receptas @katrinamame