Citrininis pyragas be pieno produktų ir glitimo
Pagrindui:
- 120 g migdolų miltų
- 40 g kokosų miltų
- 40 g kokosų aliejaus
- 30 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito mėgiamo sauso saldiklio)
- 1 kiaušinio (naudojau L dydžio)
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)
Kremui:
- 350 g anakardžio riešutų
- 120 g kokoso aliejaus
- 80 ml citrinos sulčių (iš 2 vidutinio dydžio citrinų)
- 70 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito mėgiamo sauso saldiklio)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)
Papuošimui:
- 2 saujų braškių ar kitų uogų
- kelių citrinos griežinėlių
Gaminimo eiga:
- 1. Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas: viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
- 2. Anakardžius berti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Uždengti ir palikti pastovėti 30-60 min.
- 3. Pagrindui paruošti į dubenį dėti visus jo ingredientus. Rankomis gerai išminkyti.
- 4. Kepimo formos (naudojau apvalią 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o kraštus patepti trupučiu kokoso aliejaus.
- 5. Į formą dėti išminkytą masę. Spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir daugmaž 2 cm aukščio sieneles.
- 6. Pagrindą kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 13-15 min (iki krašteliai švelniai paruduos). Išėmus palikti atvėsti.
- 7. Kremui paruošti į elektrinio trintuvo indą sudėti visus jo ingredientus. Trinti iki masė bus vientisa ir glotni.
- 8. Kremą sukrėsti ant iškepto pyrago pagrindo. Išlyginti paviršių.
- 9. Pyragą dėti į šaldytuvą bent 3-4 val., kad sustingtų (galima ir nakčiai).
- 10. Patiekiant galima papuošti braškėmis (ar kitomis uogomis), citrinų griežinėliais ar kaip tik sugalvosite.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų