Citrininis pyragas be pieno produktų ir glitimo

Citrininis pyragas be pieno produktų ir glitimo

Citrininis pyragas be pieno produktų ir glitimo

Pagrindui:

  • 120 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 40 g kokosų aliejaus 
  • 30 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito mėgiamo sauso saldiklio)
  • 1 kiaušinio (naudojau L dydžio)
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)

Kremui:

  • 350 g anakardžio riešutų
  • 120 g kokoso aliejaus
  • 80 ml citrinos sulčių (iš 2 vidutinio dydžio citrinų)
  • 70 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito mėgiamo sauso saldiklio)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 ekologiškos citrinos)

Papuošimui:

  • 2 saujų braškių ar kitų uogų
  • kelių citrinos griežinėlių

Gaminimo eiga:

  1. 1. Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas: viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
  2. 2. Anakardžius berti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Uždengti ir palikti pastovėti 30-60 min.
  3. 3. Pagrindui paruošti į dubenį dėti visus jo ingredientus. Rankomis gerai išminkyti.
  4. 4. Kepimo formos (naudojau apvalią 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o kraštus patepti trupučiu kokoso aliejaus.
  5. 5. Į formą dėti išminkytą masę. Spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir daugmaž 2 cm aukščio sieneles.
  6. 6. Pagrindą kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 13-15 min (iki krašteliai švelniai paruduos). Išėmus palikti atvėsti.
  7. 7. Kremui paruošti į elektrinio trintuvo indą sudėti visus jo ingredientus. Trinti iki masė bus vientisa ir glotni.
  8. 8. Kremą sukrėsti ant iškepto pyrago pagrindo. Išlyginti paviršių.
  9. 9. Pyragą dėti į šaldytuvą bent 3-4 val., kad sustingtų (galima ir nakčiai).
  10. 10. Patiekiant galima papuošti braškėmis (ar kitomis uogomis), citrinų griežinėliais ar kaip tik sugalvosite.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui