Itališkas TORTA TENERINA pyragas
1 pyragui reikės:
- 200 g ne mažiau nei 55 % kakavos sausųjų medžiagų turinčio šokolado
- 100 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 50 g miltų
- plombyrinių ledų
- kaštainių kremo
- sausainių su šokolado gabaliukais
Gaminimas:
- 1. Susmulkink šokoladą, vandens vonelėje išlydyk jį kartu su sviestu.
- 2. Atskirame inde suplak kiaušinio baltymą su dalimi cukraus.
- 3. Kitame dubenėlyje suplak kiaušinio trynius su likusia cukraus dalimi, kol masė taps balta, o cukrus ištirps.
- 4. Ištirpintą šokoladą sumaišyk su išplaktais tryniais, kol gausi vientisą masę.
- 5. Vėliau supilk kiaušinio baltymus ir miltus. Viską gerai išmaišyk.
- 6. Patepk skardą sviestu, įberk šiek tiek miltų.
- 7. Supilk tešlą ir 25 minutes kepk 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- 8. Iškepus leisk atvėsti, pabarstyk cukraus pudra ir patiek su ledais, kaštainių kremu ir sausainių trupiniais!
Recepto autorius: Gian Luca Demarko.