Itališkas TORTA TENERINA pyragas

Itališkas TORTA TENERINA pyragas

Itališkas TORTA TENERINA pyragas

1 pyragui reikės:

  • 200 g ne mažiau nei 55 % kakavos sausųjų medžiagų turinčio šokolado
  • 100 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 50 g miltų
  • plombyrinių ledų
  • kaštainių kremo
  • sausainių su šokolado gabaliukais

 

Gaminimas:

 

  1. 1. Susmulkink šokoladą, vandens vonelėje išlydyk jį kartu su sviestu.
  2. 2. Atskirame inde suplak kiaušinio baltymą su dalimi cukraus.
  3. 3. Kitame dubenėlyje suplak kiaušinio trynius su likusia cukraus dalimi, kol masė taps balta, o cukrus ištirps.
  4. 4. Ištirpintą šokoladą sumaišyk su išplaktais tryniais, kol gausi vientisą masę.
  5. 5. Vėliau supilk kiaušinio baltymus ir miltus. Viską gerai išmaišyk.
  6. 6. Patepk skardą sviestu, įberk šiek tiek miltų.
  7. 7. Supilk tešlą ir 25 minutes kepk 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. 8. Iškepus leisk atvėsti, pabarstyk cukraus pudra ir patiek su ledais, kaštainių kremu ir sausainių trupiniais!

Recepto autorius: Gian Luca Demarko.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui