Varškės tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Varškės tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Varškės tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Tinginiui reikės:

 

Sausainiui:

(arba galite naudoti 300-400 g savo mėgiamų kokybiškų sausainių)

  • 150 g kokosų miltų (naudojau „Bauck Hof“ ekologiškus)
  • 70 g migdolų miltų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
  • 3 kiaušinių (naudojau M dydžio)
  • 50 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito sauso saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 30 g sviesto (ištirpinto, naudojau „Auga“ ekologišką)
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (nuo 1 vidutinio dydžio nepurkštos žaliosios arba geltonosios citrinos)
  • žiupsnelio druskos

Varškės kremui:

  • 500 g sausesnės varškės (naudojau „Auga“ ekologišką 9%)
  • 200 g sviesto (minkšto kambario temperatūros, bet jokiu būdu ne ištirpinto, naudojau „Auga“ ekologišką)
  • 150 g nesūdytų lukštentų pistacijų riešutų (arba 150 g nesaldintos pistacijų pastos, naudojau „Bioterra“ ekologiškus pistacijų riešutus)
  • 100 g grietinės (arba graikiško jogurto)
  • 100 g baltojo šokolado (naudojau becukrį, bet tinka ir paprastas)
  • 80 g ksilitolio (arba eritritolio ar kito sauso saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)
  • 1 a.š. matchos miltelių (spalvai, galima nedėti, naudojau „Clearspring“ ekologiškus matchos miltelius)
  • žiupsnelio druskos
  • 2 saujų džiovintų spanguolių (naudojau ekologiškas nesaldintas „Lilifruit“ džiovintas spanguoles) (nebūtina, bet labai tinka)
  • 2 saujų lukštentų pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus) (nebūtina, bet labai tinka)

Papuošimui:

  • 20 g balto šokolado + žiupsnelio matchos miltelių (naudojau „Clearspring“ ekologiškus)
  • saujelės pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
  • 2-3 rozmarino šakelių

GAMINIMAS:

1. Orkaitę įjungiame kaisti iki 150°C (kaitinimo režimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2. Visus sausainio ingredientus dedame į dubenį ir užminkome vientisą tešlą.
3. Ją iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų į 3-4 mm lakštą. Kočiojant jis gali šiek tiek trupėti - nieko tokio, vis tiek iškeptą sausainį trupinsime.
4. Sausainį kepame iki 150°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 min. arba iki krašteliai ims ruduoti. Iškepus paliekame atvėsti. Tada sulaužome mažais gabalėliais.

5. Jei varškės kremui naudosite pistacijų riešutus, o ne pastą, tada juos dedame į elektrinį trintuvą ir pirmiausia sutriname iki miltų, o tada vidutiniu greičiu triname toliau iki kreminės konsistencijos (jei trintųsi labai sunkiai, galima įpilti šlakelį švelnaus skonio aliejaus).

6. Gautą pistacijų pastą ir visus likusius kremo ingredientus, išskyrus baltą šokoladą, dedame į dubenį ir rankiniu elektriniu trintuvu sutriname iki glotnios, vientisos masės (arba galima trinti kombainu ar kitu turimu įrankiu). 

7. Baltą šokoladą ištirpiname ir toliau trindami per kelis kartus įmaišome į varškės kremą.
8. Šį kremą sumaišome su sausainiais, spanguolėmis ir pasmulkintais pistacijų riešutais.
9. Masę paspausdami sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. 

10. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys sustingtų.
11. Patiekdami tinginį galime papuošti trupučiu tirpinto balto šokolado (spalvai įbėriau žiupsnelį matchos), smulkintais pistacijų riešutais ir rozmarino šakelėmis.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui