(arba galite naudoti 300-400 g savo mėgiamų kokybiškų sausainių)
1. Orkaitę įjungiame kaisti iki 150°C (kaitinimo režimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2. Visus sausainio ingredientus dedame į dubenį ir užminkome vientisą tešlą.
3. Ją iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų į 3-4 mm lakštą. Kočiojant jis gali šiek tiek trupėti - nieko tokio, vis tiek iškeptą sausainį trupinsime.
4. Sausainį kepame iki 150°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 min. arba iki krašteliai ims ruduoti. Iškepus paliekame atvėsti. Tada sulaužome mažais gabalėliais.
5. Jei varškės kremui naudosite pistacijų riešutus, o ne pastą, tada juos dedame į elektrinį trintuvą ir pirmiausia sutriname iki miltų, o tada vidutiniu greičiu triname toliau iki kreminės konsistencijos (jei trintųsi labai sunkiai, galima įpilti šlakelį švelnaus skonio aliejaus).
6. Gautą pistacijų pastą ir visus likusius kremo ingredientus, išskyrus baltą šokoladą, dedame į dubenį ir rankiniu elektriniu trintuvu sutriname iki glotnios, vientisos masės (arba galima trinti kombainu ar kitu turimu įrankiu).
7. Baltą šokoladą ištirpiname ir toliau trindami per kelis kartus įmaišome į varškės kremą.
8. Šį kremą sumaišome su sausainiais, spanguolėmis ir pasmulkintais pistacijų riešutais.
9. Masę paspausdami sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
10. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys sustingtų.
11. Patiekdami tinginį galime papuošti trupučiu tirpinto balto šokolado (spalvai įbėriau žiupsnelį matchos), smulkintais pistacijų riešutais ir rozmarino šakelėmis.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.