„Kurmio kalnelis“ su bananais ir avietėmis
Apvalios formos skardai, kurios skersmuo 26 cm reikės:
PAGRINDUI:
- 50 g sviesto
- 80 g VIVANI juodojo šokolado
- 4 kiaušinių
- 80 g cukranendrių cukraus
- 100 ml avižų pieno
- 150 g speltos miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. kepimo kakavos miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
ĮDARUI:
- 2 valg. š. aviečių uogienės
- 4 - 5 bananai
- 200 - 250 g aviečių
- 500 ml grietinėlės
- 50 g VIVANI juodojo šokolado
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 1/3 arb. š. maltos Burbono vanilės
- 1. Apvalią formą ištepkite sviestu ir pabarstykite kakavos milteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C laipsnių.
- 2. Puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu.
- 3. Kiaušinius ir cukrų išplakite virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Į išplaktus kiaušinius pamažu pilkite pieną ir ištirpintą sviesto-šokolado mišinį.
- 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir druska ir plaktuvu atsargiai įmaišykite į masę.
- 5. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 20-22 minutes. Tada palikite visiškai atvėsti.
- 6. Šaukštu išgriebkite apie 1,5-2 cm pyrago paviršiaus – palikdami apie 2 cm kraštą. Susmulkintą torto pagrindą sutrupinkite ir atidėkite į šalį.
- 7. Torto viršų ištepkite aviečių uogiene. Bananus nulupkite ir perpjaukite per pusę. Tepkite ant pagrindo, kol viskas pasidengs. Tada ant bananų paskleiskite avietes.
- 8. Įdarui iki standumo išplakite grietinėlę. Smulkiai supjaustykite šokoladą ir įmaišykite į plaktą grietinėlę su cukraus pudra ir vanile.
- 9. Tortą aptepkite kremu ir mentele suformuokite „kauburėlį“.
- 10. Torto trupinius paskleiskite aplink kremo kauburėlį ir lengvai paspauskite, kad sukurtumėte žemiško kurmio kalno įvaizdį.
- 11. Atvėsinkite, kol paruošite patiekti. Jei norite, papuoškite avietėmis, žolelėmis ar gėlėmis.