Avižinė košė su obuoliais, kurios nereikia virti
2 porcijoms reikės:
Košei:
- 2 stiklinių augalinio gėrimo (naudojome „Ecomil“ ekologišką kokosų gėrimą be cukraus)
- 1 stiklinės avižinių dribsnių (naudojome „Bauck Hof“ ekologiškus vidutinio stambumo avižų dribsnius be glitimo)
- 2 v.š. žemės riešutų kremo (arba kitokio mėgiamo riešutų kremo, naudojome „Clearspring“ ekologišką traškų žemės riešutų kremą)
- 2 v.š. klevų sirupo (arba ar medaus, naudojome kanadietišką ekologiškas klevų sirupą „Vertmont“)
- 1 didelio obuolio (arba 2 mažų)
- 1 saujos sėklų ar smulkintų riešutų (naudojome „Planet Hemp Superfood“ ekologiškas lukštentas kanapių sėklas)
- 1 a.š. malto cinamono (naudojome „Lebensbaum“ ekologišką Ceilono cinamoną)
Patiekiant:
- jogurto (tinka tiek paprastas, tiek augalinis)
- granolos (naudojome „Viblance“ avižinę granolą su pekaninėmis karijomis, migdolais ir bolivinėmis balandomis)
- obuolių skiltelių
- cinamono
Gaminimas:
- 1. Obuolį sutarkuoti stambia tarka ir dubenyje sumaišyti su likusiais košės ingredientais.
- 2. Dubenį su koše dėti į šaldytuvą 2-3 val. (arba nakčiai), kad dribsniai išbrinktų.
- 3. Patiekiant košę pagardinti jogurtu, obuolių skiltelėmis ir granola. Pabarstyti trupučiu cinamono
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų