Reikės:
30 g šviesios miso pastos
20 g medaus
45 g sviesto
1 cm imbiero
1 arb. š. sezamų aliejaus
ryšulėlio smidrų
2 kiaušinių
1 arb. š. sezamų sėklų
1 valg. š. ryžių
Sutarkuojame imbierą ir pakepiname mažame puode ant aliejaus (apie 1/2 arb. š.). Į tą patį puodą dedame miso, medų, 75 ml vandens ir sezamų aliejų, viską maišydami kaitiname (svarbu neužvirti). Po truputėlį vis maišydami dedame sviestą. Paliekame atvėsti, kol prireiks.
Į sausą keptuvę dedame šaukštą ryžių ir kaitiname apie 4 minutes vis maišydami, kol apskrus. Sutriname grūstuvėje iki miltų.
Dideliame puode užverdame daug vandens ir atsargiai su šaukštu dedame kambario temperatūros kiaušinius, sumažiname ugnį ir verdame 6.5-7 minutes priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Išvirusius dedame į šaltą vandenį 2 minutėmis.
Tuo pačiu metu, kai verdame kiaušinius, ant garų 3-4 minutes verdame smidrus. Galite naudoti savo metodą, net ir kepti orkaitėje.
Padažą pašildome, pilame į dubenį, dedame smidrus. Nulupame kiaušinius, perpjauname per pusę ir dedame kartu su smidrais. Užbarstome ryžiais dėl tekstūros ir sezamų sėklomis.
Receptas iš „Feed My Sister“.