Ramen makaronai yra šiuolaikinės japoniškos virtuvės ašis – nuo greitų priešpiečių iki kasdienių pietų. Ramen skoniu galima stipriai varijuoti pridedant skirtingų daržovių, todėl valgyti Ramen niekada nenusibosta. Galima pridėti pakepto tofu, seitano ar tempeh ir viską užpilti su prieskoningu padažu.
2 porcijos - Virimo laikas: 10 min.
Reikės:
1 dėžutės „Clearspring“ ekologiškų japoniškų „Miso Ramen“ makaronų su imbiero sultiniu (2 pakeliai)
800 ml vandens
4 „Clearspring“ džiovintų šitakio grybų (pamirkytų ir supjaustytų gabaliukais)
1 valg. š. „Clearspring“ laukinių japoniškų arame jūros daržovių (pamirkytų ir gerai nuvarvintų)
1 valg. š. „Clearspring“ saulėgrąžų arba sezamų aliejaus
1 valg. š. „Clearspring“ umami pastos su čili pipirais arba imbieru
2 kininių kopūstų bok-choy ar kitų kąsnio dydžiu supjaustytų žalių daržovių
1 skiltelės sutarkuoto česnako
1 smulkiai supjaustyto laiškinio svogūno
1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 „Clearspring“ jūros daržovių traškučių
1. Kaip nurodyta ant pakelių, atskiruose dubenėliuose pamerkite arame jūros daržoves ir šitakio grybus.
2. Užvirinkite 800 ml vandens ir pagal Ramen pakelio instrukciją išvirkite makaronus.
3. Nuvarvinkite arame jūros daržoves ir šitakio grybus, pastaruosius supjaustykite gabaliukais.
4. Sutarkuotą česnaką pakaitinkite keptuvėje su aliejumi, sudėkite arame, šitakio grybus ir patroškinkite viską 1minutę. Sudėkite daržoves ir toliau troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite umami pasta ir skrudintų sezamų aliejumi.
5. Sudėkite makaronus į gilų dubenį, ant jų dėkite troškintas daržoves bei laiškinius svogūnus ir užpilkite viską karštu sultiniu. Papuoškite jūros daržovių traškučiais ir iškart valgykite.
Pastaba: vandens, kur mirkėte šitakio grybus, neišpilkite – sunaudokite sultiniui.
„Clearspring“ virtuvės receptas.