4 porcijoms reikės:
100 g laukinių ryžių
2 vidutinio dydžio morkų
1 poro
2 l vandens
1 svogūno
2 skiltelių česnako
240 ml riebaus kokosų pieno
1 valg. š. smulkintų šviežių čiobrelių
1 arb. š. ciberžolės
1 valg. š. provanso žolelių mišinio
1/4 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
3 valg. š. aliejaus kepimui
druskos ir pipirų pagal skonį
Vandenį užvirti dieliame puode ir sudėti ryžius. Puodą uždengti ir virti apie 20 min. ant nedidelės kaitros.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti susmulkintą svogūną, porą, morkas ir česnaką. Kepti vis pamaišant apie 7 min., tuomet sudėti supjaustytus pievagrybius ir dar pakepti apie 8 min. vis pamaišant.
Apkepusias daržoves sudėti į puodą su ryžiais ir virti 15 min. Tuomet sudėti prieskonius, pavirti dar 5 min. ir supilti kokosų pieną. Toliau virti, kol ryžiai ir daržovės suminkštės. Patiekti su šviežiais kalendros lapeliais!
Receptas iš @wise_taste