Miso ramenas su makaronais, džiovintais šitake grybais ir šilkiniu tofu
4 porcijoms:
- 15 g „Clearspring“ Wakame džiovintų jūros dumblių
Dashi (sultinio bazė):
- 1 litro vandens
- 2 g „Clearspring“ Kombu džiovintų jūros dumblių
- 14 g „Clearspring“ džiovintų šitake grybų
Priedai sultiniui:
- 18 g „Clearspring“ miso pastos
- 25 g „Clearspring“ Umami pastos
- 2,5 g sezamo aliejaus
- 12,5 g „Clearspring“ SHOYU padažo
- 200 ml „Clearspring“ kokoso pieno
Papildomi ingredientai:
- 200 g „Clearspring“ ryžių makaronų
- 2 vnt. Pak-Choi kininių kopūstų
- 100 g Enoki grybų
- 1 v. š. kokosų aliejaus
- 1-2 g „Clearspring“ jūros dumblių mišinio
- 100 g „Clearspring“ šilkinio tofu
- 1. Pamerkite wakame dumblius 15-ai minučių šiltame vandenyje, nukoškite ir tada pavirkite dar 5 min.
- 2. Atskirame puode bent 30 minučių pamirkykite kombu ir šitake grybus vandenyje. Viską pradėkite lėtai virti. Pavirę 5 minutes, išimkite kombu ir dar 20 min. virkite šitake grybus. Sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Sulaikykite tik skystį.
- 3. Kokosų aliejuje pakepinkite enoki grybus ir griežinėliais pjaustytą Pak-Choi kininį kopūstą (apie 3 minutes).
- 4. Atskirai išvirkite makaronus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
- 5. Į sultinį supilkite visus kitus šlapius ingredientus (paruoštą wakame, miso pastą, umami pastą, sezamo aliejų, sojų padažą, kokosų pieną) ir pakaitinkite.
- 6. Supilkite miso sultinį į sriubos dubenį ir užpilkite keptais grybais, Pak-Choi, šilkiniu tofu ir traškiais jūros dumbliais.
Receptas: Arturs Orenīts iš meistrklase.lv