Daržovių miso sriuba su tofu ir makaronais
Ingredientai:
- 1 vidutinis svogūnas
- 5 česnako skiltelės
- pusės nykščio dydžio imbiero gabaliukas
- pusė vidutinio brokolio
- pusė vidutinės paprikos
- 1 nedidelė morka
- 200 g ryžių makaronų (tiktų ir kitokie makaronai)
- 4-6 šaukštai šviesios miso pastos
- 1-2 šaukšteliai druskos
- 1 šaukštas obuolių acto
- 1 skardinė kokosų pieno
- 300 g šilkinio tofu
- laimai ir svogūnų laiškai patiekimui
Gaminimo eiga:
- 1. Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus – kuo smulkiau. Brokolius – kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas – vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas – plonomis riekelėmis.
- 2. Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.
- 3. Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).
- 4. Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą.
- 5. Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.
- 6. Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso – pakoreguoju pagal skonį.
- 7. Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus. Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.
Autorė: tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė