1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
3. Į kepimo skardą sudėkite moliūgo gabalėlius, svogūną, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Gausiai apšlakstykite sezamų aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 1 valandą arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite keptas daržoves, supilkite sultinį, vandenį ir įdėkite 2 šaukštus miso pastos. Viską gerai išmaišykite.
5. Perkelkite sriubą į trintuvą (tinka ir rankinis trintuvas) ir plakite, kol sriuba bus graži ir vientisa.
6. Įpilkite 100ml kokosų kremo, gerai išmaišykite. Čia galite reguliuoti sriubos konsistenciją, jei norite skystesnės įpilkite daugiau sultinio ir pagardinkite pagal skonį.
7. Sriubą papuoškite šlakeliu kokosų pieno, keletu kubelių šilkinio tofu ir užbarstykite nori dribsnių.
Recepto autorius Michelin gido rekomenduojamo restorano šefas Ovidijus Orenta.