Miso sriuba su šilkiniu tofu ir šitake grybais
4 porcijoms reikės:
200g Clearspring ekologiško šilkinio tofu
4 valgomieji šaukštai tamsios miso pastos
1 arbatinis šaukštelis baltųjų pipirų
1 l karšto vandens
50 g džiovintų šitake grybų
100 g bok choy kopūstų
1 arbatinis šaukštelis sriracha padažo
švieži laiškiniai svogūnai patiekimui
10 g Clearspring jūros dumblių dribsnių patiekimui
1. Į puodą supilkite vandenį su miso pasta ir pipirais, kaitinkite, kol pradės virti, suberkite džiovintus šitake grybus. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes
2. Grybus išimkite iš puodo sieteliu, supjaustykite griežinėliais ir vėl sudėkite į puodą.
3. Supilkite sriracha padažą ir virkite dar 5 minutes.
4. Į kiekvieną dubenį sudėkite bok choy arba kitą lapinį kopūstą, bei supjaustytą šilkinį tofu. Supilkite sultinį ir šitake grybus iš puodo.
5. Patiekiama su laiškiniais svogūnais ir jūros dumblių dribsniais.
Receptas: Agate Vanuška-Andruce
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece
Nuotrauka: Anete Rudmieze