Obuolių ir saldžiųjų bulvių sriuba su lęšiais
6 porcijoms:
- 2 didelių saldžiųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
- 2 didelių morkų, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
- 2 obuolių, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
- 300 g raudonųjų lęšių
- 1 šaukšto sviesto
- 1 saldžiojo svogūno, susmulkinto
- 2 a. š. paprikos miltelių
- druskos, pipirų pagal skonį
- 1 l vištienos sultinio
- 1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinkite saldžiąsias bulves, morkas, svogūnus ir obuolius.
- 2. Įberkite paprikos miltelių, druskos ir pipirų. Viską kepkite apie 10 minučių, tada supilkite sultinį ir lęšius. Virkite, kol lęšiai ir daržovės suminkštės.
- 3. Sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Sriuba patiekiama su skrudinta duona ir žalumynais.