Itin minkšti, purūs ir primena spurgas, be to, yra gana sotūs. Visi laurai čia tenka sojų pupelių sūriui – tofu: jis ir kiaušinio pakaitalas, ir minkštumo bei sotumo garantas. Iki visiškos tobulybės šiuos spurgiukus patiekite su juodojo šokolado drožlėmis ir klevų sirupu – tai puiki kartaus ir saldaus sąjunga sunkokiems sūrio blynams.
Reikės (iškepsite apie 4 keptuves):
300 g šilkinio tofu
¼ stiklinės aliejaus
½ stiklinės sojų pieno
2 šaukšteliai klevų sirupo
½ šaukštelio vanilės ekstrakto (arba pagal skonį)
2 stiklinės speltos miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
žiupsnelis druskos
Kaip gaminti:
1. Nedideliame inde sumaišykite speltos miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Į maišytuvą su šluotele įdėkite tofu, įpilkite aliejų, sojų pieną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite iki vientisos masės.
3. Į šią masę po truputį berkite sausuosius ingredientus kaskart paplakdami, kol sudėsite viską. Jei tešla per tiršta, įpilkite daugiau pieno. Tuomet bus patogiau jos šaukštu įlieti į įkaitusią keptuvę.
4. Kepkite, kol atsiras burbuliukai ir blynai gražiai paruduos. Patiekite su juodojo šokolado drožlėmis ir klevų sirupu.