Orkaitėje keptos sezoninės daržovės su žolelėmis
- 4 burokėlių;
- 6 mažų bulvių;
- 1 a. š. kario;
- 3 alyvinių morkų;
- 1 g saliero šaknies;
- 250 g Briuselio kopūstų;
- ryšelis šviežių rozmarinų;
- 1 a. š. čiobrelių;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- 2 šaukštai klevų sirupo;
- 1 a. š. balzaminio acto;
- aliejaus maišymui ir kepimui;
- druskos pagal skonį;
Gaminimo procesas:
- 1. Nuplaukite bulves ir Briuselio kopūstus, nupjaukite kotelius, nuplaukite ir nulupkite burokėlius, morkas bei saliero šaknį. Bulves ir burokėlius supjaustykite mažais, 1 cm storio griežinėliais. Morkas supjaustykite išilgai į 4 dalis, kurios gali būti šiek tiek didesnės už burokėlius, nes yra kietesnės ir ilgiau verda. Saliero šaknį supjaustykite griežinėliais, briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau.
- 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kiekvieną daržovių rūšį sudėkite į atskirą dubenį.
- 3. Visas daržoves apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir gausiai pabarstykite žiupsneliu druskos. Tai ištrauks vandenį, todėl daržovių skonis bus labiau koncentruotas. Ant bulvių uždėkite šviežių, smulkintų rozmarinų, ant morkų – čiobrelius, ant saliero šaknies – česnako miltelius, ant burokėlių – kmynus, o ant Briuselio kopūstų – klevų sirupą ir balzaminį actą. Viskas sumaišoma ir paliekama stingti bent 15 minučių, jei laikas leidžia, galima palikti net 1 valandai.
- 4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (pvz., ventiliatoriaus režimu) 30-40 minučių. Kai visos daržovės bus minkštos ir paruoštos, galite kelioms minutėms įjungti grilio režimą režimą, kad jos šiek tiek apskrustų.