1. Paruoškite šokoladinį ganašą. Puode pašildykite 150 g grietinėlės ir suberkite smulkiai supjaustytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilkite likusią atvėsintą saldžiąją grietinėlę, įmaišykite masę ir iki 4 valandų atšaldykite šaldytuve.
2. Pagrindinę masę sudėkite į dubenį, įmuškite 4 kiaušinius, įmaišykite minkštą sviestą ir 4 šaukštus karšto vandens, išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
3. Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą kekso formą.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite mažo pakelio kakavos miltelių turinį su 3 šaukštais karšto vandens ir gautą mišinį sumaišykite su likusia tešla.
5. Supilkite tamsią tešlą ant šviesios tešlos ir lėtai maišykite pagal spiralės formą su medine lazdele, kad susidarytų marmurinis raštas.
6. Pyragą kepkite 180 °C temperatūroje apie 50-55 minutes. Po to gerai atvėsinkite.
7. Kol pyragas kepa, orkaitėje paskrudinkite lazdyno riešutus. Iškepę jie smulkiai supjaustomi arba susmulkinami.
8. Vandens vonelėje ištirpinkite abu šokoladus, supilkite vynuogių aliejų ir lazdyno riešutus, tuomet apliekite keksą. Leiskite glajui sustingti.
9. Maišytuvu suplakite šokoladinį ganašą, kad papuoštumėte keksą.